My New Manfrotto Tripod

Sejak berkecimpung dalam dunia fotografi, inilah pertama kali saya membeli sebuah aksesori yang wajib ada pada setiap kamera DSLR iaitu tripod. Sejak dahulu lagi memang hati ini teringin hendak memiliki tripod sendiri, namun apakan daya. Duit poket sentiasa sahaja bocor.

_MG_2161

Bermacam-macam kreativiti boleh dilakukan sekiranya mempunyai tripod. Hendak disenaraikan satu persatu, terlalu banyak rasanya. Secara asas tujuannya untuk memegang kamera agar tiada sebarang gerakan.

_MG_2163

Suatu ketika dahulu tatkala baru berkecimpung dalam dunia fotografi, tripod tak mampu nak beli. Memang ada tripod yang murah, tetapi ianya tidak mampu menampung berat DSLR saya yang mempunyai body magnesium ini.

_MG_2166

Apa yang boleh dibuat, saya terpaksa la meminjam tripod kepunyaan pejabat. Tapi nak meminjam punya la susah, si tukang penjaga buat macam harta peribadi. Walhal tripod tu simpan sahaja buat perkasam. Sabar sahaja la, dapat pinjam pun hanya sementara. Tapi beratnya, memang tersangatlah tidak mobile. Berpeluh muka seluruh badan, ketika mengangkut naik ke Bukit Broga dahulu.

_MG_2168

Tak berapa lama dahulu ada seorang rakan yang mempunyai tripod. Senang nak pinjam, mohon pinjam seminggu. Tak dan berapa hari dah minta balik. Saya yang tengah mencari idea dengan tripod yang ada tiba-tiba jadi terbantut. Takper lah, dah tuan empunya mintak balik kena la pulangkan.

_MG_2170

Selepas kejadian episod tragis yang terdahulu, saya berhasrat untuk memiliki tripod sendiri. Dan kini saya berjaya memiliki tripod sendiri dengan memanangi bid di eBay. Lebih murah dari harga pasaran semasa.

Setelah mengkaji sekian lama mengenai tripod, akhirnya saya memilih Manfrotto 190CXPRO4. Apa yang menarik dengan tripod ini ialah ianya jauh lebih ringan daripada tripod besi dan aluminium kerana ianya diperbuat daripada Carbon Fibre. Mempunyai section Q90 yang dipatenkan. Sangat kukuh dan boleh menampug berat DSLR saya dan juga Flashgun.

Pun begitu, ianya hanyalah sebuah tripod dan tidak mempunyai tripod’s head. Kerana ianya dijual berasingan. Selepas ini terpaksa cari “Head” pula. Huhu..

Skrin iPhone 4s Rosak

Apple iPhone 4s suatu ketika dahulu adalah smartphone yang tersangatlah canggih. Menjadi kegilaan pengguna untuk mendapatkan gadget yang terkini dan terbaru. Kegunaannya yang pelbagai, multitask la kononnya tetapi fungsi asalnya tetap satu iaitu membuat panggilan telefon.

_MG_1919

_MG_1920

iPhone 4s yang saya hendak ceritakan bukanlah milikku tetapi milik isteriku. Setelah 3 tahun menjadi pengguna setia iPhone 4s, seperti biasa zaman sentiasa berubah. Saban tahun ada saja gadget baru keluar di pasaran. iPhone 5 kemudian iPhone 5s dan terkini iPhone 6 Plus.

_MG_1929

_MG_1930

iPhone 4s yang dulunya dijaga bagai “Menatang Minyak Yang Penuh” kini boleh diletak merata tempat. Banyak juga “Battle Scar” pada smartphone itu. Jatuh sudah tidak boleh dibilang dengan jari. Kalau dulu ada screen protector, sekarang hanya ada screen sahaja.

_MG_1932

_MG_1935

Dipendekkan cerita, malang tidak berbau. iPhone 4s yang banyak berjasa tiba-tiba terjatuh (menurut kata owner la) ke atas jalan tar. Kelepok.. bila di angkat screen yang ada tidaklah retak mahupun pecah, tetapi paparan skrin seperti ada “Internal Bleeding“.

_MG_1938

_MG_1941

Sebahagian skrin di sebelah kiri, blank dan gelap. Maka owner mengadu la akan smartphone nya yang rosak. Sambil saya membelek-belek smartphone itu, boleh pula ownernya kata “Ini petanda kena beli iPhone 6 Plus”. Saya pun buat-buat terkejut, walaupun dah tahu apakah trick atau helah di sebaliknya.

_MG_1944

_MG_1945

Pun begitu demi untuk tidak mengecewakan bakal owner iPhone 6 Plus, saya bawa la ke beberapa CarPhone Warehouse mahupun Apple Store. Melihat angkanya sahaja membuat kami berfikir 10x. Baik beli secara tunai mahupun ansuran, kedua-duanya sama-sama mahal.

_MG_1946

Option yang ada ialah dengan membaiki skrin telefon lama. Kedai telefon yang ada mengenakan cas bermula dari £50 sehingga £80. Jika hantar ke Apple Store mereka akan kenakan cas lebih mahal lagi iaitu £120.

Untuk menjimatkan wang dari membazir, maka saya gunakan kepakaran saya dalam bidang elektronik untuk membaiki iPhone 4s itu. Seperti biasa, skrin lama perlu diganti dengan yang baru. Maka saya pun order skrin baru secara online yang hanya berharga £10.

Sampai sahaja skrin tersebut, maka proses meng’Overhaul’ iPhone 4s pun bermula. Setelah dibuka dan diperiksa, terdapat lekukan pada body shell dalaman iPhone tersebut. Mungkin disebabkan itu, skrin nampak seperti “Internal Bleeding“. Apabila body shell telah dibetulkan semula, barulah skrin baru dapat dipasang.

Setelah siap semuanya, iPhone 4s kini beraksi seperti zaman kegemilangannya. So, dah tak perlu bayar £50 untuk kedai telefon ataupun £120 untuk Apple Store. Apa yang penting sekali ialah sudah tiada alasan untuk beli iPhone 6 Plus. Wahahaha..

Cycle to Work

Sejak bekerja di tempat baru, saya ke tempat kerja dengan mengayuh basikal. Setiap hari saya akan mengayuh sejauh 3.7 miles untuk ke tempat kerja. Saya selalunya menggunakan laluan pavement kerana jalan raya agak sesak dan basikal saya tidak cukup laju.

Jika dilihat melalui Google Maps, jangkaan untuk sampai adalah 20 minit. Namun saya tidak dapat mengayuh selaju itu oleh kerana beberapa sebab. Antaranya ialah

1. Basikal saya ialah Mountain Bike dan bukannya Road Bike
2. Mountain Bike saya agak berat, kira-kira 27kg berbanding dengan Road Bike yang mana beratnya kurang 10kg.
3. Laluan perjalanan saya ialah pavement dan bukannya jalan raya.
4. Fitness yang kurang mantap setelah lama tidak berbasikal.

CycleToWork

Pada hari pertama saya berbasikal, saya memerlukan lebih kurang sekitar 40 minit untuk sampai ke tempat kerja. Setelah 3 minggu berbasikal ke tempat kerja, tahap kecergasan telah meningkat dan kini saya boleh sampai ke tempat kerja dalam masa 30 minit.

Membina semula fitness yang telah hilang bukanlah sesuatu yang mudah. Ditambah pula saya mengayuh basikal pada musim Winter. Sejuknya tu hanya tuhan saja yang tahu.

Pernah suatu ketika, saya mengayuh basikal tatkala salji turun dengan lebatnya. Suhu pada ketika itu di bawah paras beku iaitu -7°c. Glove ski yang saya pakai tidak dapat menahan kesejukan melampau. Terasa seperti frost bite gitu, mujur sampai ke tempat kerja dengan pantas. Heater memang sentiasa dipasang di keseluruhan bangunan hospital.

Apabila pulang dari tempat kerja selalunya saya akan mengambil laluan jauh sedikit. Ini kerana saya hendak menyusuri laluan Forth & Clyde Canal sambil melihat keindahan di waktu malam. Apa yang menarik ialah semasa musim Winter, Forth & Clyde Canal ni pernah beku. Rasa macam nak pijak jer permukaan ais yang beku tu. Tapi risau pulak ais tu nipis, retak dan pecah.

Forth & Clyde Canal ni nampak macam sebatang sungai. Tapi sebenarnya ianya ialah Canal iaitu Terusan. Di sini boleh lihat Swan dan Itik liar yang selalu berenang di Canal ini. Ketika musim sejuk boleh lihat Swan sedang tidur di tengah-tengah Canal yang beku. Tapi sayang, saya tidak ada gambar kerana suasana agak gelap dan kamera phone pula tersangatlah uzur.

Berbasikal dalam keadaan penuh tenaga memang tiada masalah, akan tetapi setelah penat bekerja hendak mengayuh bertambah-tambah la penat. Kalau berehat untuk mengumpul tenaga, entah bila pula sampai ke rumah. So, dalam keadaan penat itu jugalah saya mengayuh balik ke rumah.

Bak kata pepatah “Perlahan-lahan kayuh”, akhirnya sampai juga. Tapi memang saya mengayuh dengan perlahan, kerana laluan balik ke rumah lebih banyak mendaki bukit berbanding ke tempat kerja banyak menuruni bukit.

Apa yang memalukan ialah apabila saya kalah setelah dipintas oleh seorang wanita Scottish ketika mendaki bukit di dalam Clyde Tunnel. Terasa tercabar sungguh pada ketika itu, jangan kata hendak pintas, nak kejar ikut belakang pun tak mampu. Perlahan-lahan saya ditinggalkan. Huhu..

Setelah diteliti wanita Scottish mempunyai banyak advantage. Dia menggunakan Road Bike yang ternyata lebih ringan dan laju. Mountain Bike saya ada masalah pada gear rendah, hanya boleh guna gear tinggi. Saya mengaku fitness saya kurang mantap. Pembaca blog saya, boleh kata saya banyak alasan. Wahahaha..

Apa yang lebih memalukan ketika berbasikal ialah saya kalah kepada seorang lelaki yang hanya berjogging. Situasi dan tempat yang sama, ketika itu saya hendak mendaki bukit di dalam Clyde Tunnel. Ketika memasuki Clyde Tunnel memang agak seronoklah apabila menuruni bukit. Apabila tiba masa untuk mendaki, terserempak pula dengan Mat Scottish ni tengah jogging mendaki bukit. Dengan penuh rasa keyakinan, saya rasa dapat memintas Mat Scottish yang sedang berjogging nih.

Namun sangkaan saya meleset, rupanya Mat Scottish ni lebih laju berlari meninggalkan saya yang sedang bersusah payah mendaki dan cuba mengejarnya. Ingatkan boleh la kejar Mat Scottish ni sampai ke pintu keluar, namun bayangnya pun tak nampak. Kecewa sungguh. Hisshhh..

Alasan saya pula kali ini ialah memang saya penat kerana pada waktu itu saya baru pulang dari tempat kerja. Hohoh.. energy not fully charged. Seronok berbasikal ke tempat kerja ni, di samping boleh exercise meningkatkan stamina juga boleh melihat pemandangan yang menarik.

Mungkin sudah tiba masanya saya beralih dari Mountain Bike kepada Road Bike. Mungkin Ya, mungkin Tidak. Hhmmm..

Tempat Kerja Baru

Setelah puas memerah keringat bekerja di panggung wayang Odeon, Braehead. Saya meletakkan jawatan serta merta dengan notis 24 jam. Walaupun supervisor menolak notis yang saya berikan, malah menyuruh saya datang kerja pada keesokan harinya dan memberikan notis berhenti kerja seminggu. Saya peduli apa.. Wahahaha.. gengster giler.

Saya meletakkan jawatan dengan serta merta kerana telah mendapat kerja Full Time seperti mana saya pernah bekerja di Malaysia. Kalau dahulu saya bekerja sebagai Computer Technician di Pusat Perubatan UKM, kini saya bekerja di sektor yang sama iaitu Southern General Hospital.

Bak kata pepatah Melayu iaitu Bagai Sirih Pulang ke Ganggang. Pada hari pertama melapor diri, rasa gemuruh dan tidak senang duduk menyelubungi perasaanku. Sebab selepas ini, saya akan banyak deal dengan Mat Salleh. Sekali kena speaking daa~

The Old Glasgow Southern General Hospital

The Old Glasgow Southern General Hospital

Waktu kerja hakiki adalah 8am hingga 4pm. Dimana terdapat 2 waktu rehat iaitu pada jam 10am selama 10 minit ia dipanggil Tea Break. Dan pada jam 12.30pm iaitu Lunch Time selama 30 minit. Kerja agak mudah, ada task, ada job.

Masuk minggu kedua, shift kerja saya ditukar kepada 9am hingga 6pm. Dimana terdapat 3 waktu rehat iaitu Tea Break pada jam 11am selama 10 minit. Lunch Break pada jam 1pm selama setengah jam dan Tea Break pada jam 3pm juga selama 10 minit.

Saya tidak mempunyai bilik atau pejabat sendiri kerana hospital lama akan berpindah ke hospital baru. Dijangka akan siap sepenuhnya pada Jun 2015. Mungkin sekitar April atau Mei, barulah semua staff hospital dan pesakit dipindahkan ke hospital baru.

The New Southern General Hospital

The New Southern General Hospital

Kerja saya pula, kebanyakkannya melawat kawasan bangunan hospital baru. Hospital baru serba canggih dan cukup besar kerana Hospital Yorkhill (Hospital Kanak²) akan diserap ke The New Southern General Hospital. Apabila masuk ke dalam hospital seolah-olah macam berada di dalam Shopping Complex. Tapi siapa sangka ianya adalah sebuah hospital siap dengan helipad di atas bangunan.

Di sekitar hospital baru, terdapat 3 bangunan khas parking bertingkat dimana setiap satu bangunan parking mempunyai lebih dari 8 tingkat. WoW.. tak perlu bersusah payah mencari parking lepas ni. Setiap staff mempunyai parking sendiri, tapi kena tunggu sehingga Jun akan datang ler.

Begitulah serba sedikit tempat kerja baru. Excited pun ada, nervous pun ada. Macam-macam ada.

Cubatas the Spanish Restaurant

Celebrate my birthday secara ala kadar. Bosan dengan makanan segera seperti KFC. Subway sandwich dah menjadi menu breakfast setiap hari. Chinese cuisine boleh kata agak kerap. Makanan ala-ala Pakistan pula dah selalu sangat. Nak makan nasi arab, takder pulak yang best kat sekitar Glasgow ni.

IMG-20150131-WA0016

So, buat ler kelainan sikit dari biasa. Jikalau my wife selalu ngidamkan Sushi, saya pula mengidamkan Seafood. Luckily, Cubatas adalah restoren yang femes dalam menyajikan Seafood dengan cara masakan Spanish. Tengok menu pun, punya ler lama. Terpaksa baca satu persatu, apa ke benda la nama yang pelik-pelik ni.

End of the story, salah satu dish yang kami pesan ialah nasi. Wahahaha, tapi dengan cara masakan Spanish jugak la. Pada mulanya, ketika makanan mula dihidangkan kelihatan seperti sedikit. Tak cukup rasanya, tapi setelah makan memang cukup untuk kami bertiga makan.

20150131_145303

Dalam nasi tu ler, ada kepah (orang sini panggil mussel), ada udang, ada sotong. Dimasak di atas pan yang agak lebar supaya nasi dapat dimasak dengan sekata. Crepe hitam yang rupanya tidak menyelerakan, tetapi ternyata sedap sekali. Nama Spanish nyer tidaklah aku ingat, terbelit-belit lidah nak sebut.

Belum pun nasi dan hidangan habis wife dan Umai sudah pun surrender. Terpaksa la, birthday big boy yang habiskan kesemuanya. Sedap sehingga menjilat sudu garfu. Wahahaha..

20150131_145314

The best thing is dalam restoren tu cuma kami sahaja satu-satunya pelanggan yang ada. Kerana kami celebrate pada lewat waktu tengahari, sekitar jam 2 petang. So, mungkin jugaklah tukang masaknya masak makanan betul-betul tanpa cincai. So, kalau nak makan carilah restoran yang kurang pelanggan.

Happy Birthday To Me..

Happy birthday to me ♫
Happy birthday to me ♪
Happy birthday to Sufri Hamka ♪ ♫
Happy birthday to me.. ~

33 Years Old

Allah selamatkan aku ♫
Allah selamatkan aku ♪
Allah selamatkan Sufri Hamka ♫ ♪ ♫
Allah selamatkan aku.. ~

Wahahaha..

Melawat Edinburgh Castle

Pagi-pagi lagi kami telah bangun dan bersiap untuk ke Edinburgh Castle. Kalau rumah sendiri memang lewat la jawabnya, tapi sebab menumpang rumah orang kena la bangun awal. Huhu..

Sarapan yang sedap dimasak oleh tuan rumah, alhamdulillah rezeki pada pagi itu. Lebih kurang jam 10 pagi kami mula bertolak ke Edinburgh Castle. Jalan agak sedikit sesak berbanding Glasgow, mungkin juga kerana ramai yang keluar pada St Andrew’s Day.

Sekitar lebih kurang 20 minit saya memandu akhirnya kami sampai ke Edinburgh Castle. Saya hanya parking di kawasan deretan rumah kedai. Hari ahad tidak perlu bayar oleh itu ianya percuma, kecuali kawasan parking bertingkat seperti NCP.

Sampai di dalam Castle, kami mula melihat pemandangan luar dari atas Castle. Sungguh menarik, ditambah pula dengan cuaca yang sangat cerah tanpa ada sebutir awan. Boleh lihat langit biru sebiru-birunya, indah sungguh alam ciptaan Allah SWT.

Keadaan pada waktu itu, agak sedikit sesak kerana kemasukan adalah percuma. Siapa yang tak mahu masuk kalau ianya percuma. Bergambar dengan pemandangan bandar Edinburgh yang luas terbentang dari atas Castle, memang satu pengalaman yang menarik.

Untuk tidak melepaskan peluang, seluruh kawasan di dalam Edinburgh Castle kami lawati. Tidak ada satu tempat yang kami tidak lawati kecuali kawasan larangan awam seperti Private, Staff Only dan Office.

Dalam banyak-banyak tempat di dalam Edinburgh Castle ada 2 atau 3 tempat yang tidak boleh menangkap gambar iaitu bilik kebal, dimana letaknya pameran Royal Crown, Royal Sword dan Scepter. Dan satu tempat lagi dimana letaknya arkib atau naskah sejarah nama-nama pejuang yang terdahulu.

Ada satu ketika dimana wife saya hendak snap gambar, saya terus larang kerana kawasan larangan photografi. Tak lama selepas itu, seorang pelancong berbangsa Cina ditegur dengan suara yang lantang oleh penjaga kawasan kerana tidak mengendahkan larangan menangkap gambar. Nasib baik wife saya tidak kedapatan cuba menangkap gambar, kalau tidak memang malu, semua orang pandang.

Ketika memasuki dua kawasan terakhir di dalam Edinburgh Castle, barulah terjumpa dengan Mohan dan Khunes iaitu kawan Malaysian dari Glasgow. Mereka baru sahaja sampai, manakala saya sekeluarga sudah hampir habis melawat.

Kawasan di dalam Edinburgh Castle memang seperti yang diceritakan di dalam movie. Di mana adanya penjara, dapur, tempat makan, beberapa buah bilik besar dan agak mewah yang tidak diketahui apa kegunaannya dimasa silam, ruang simpanan senjata, tempat adat istiadat dan beberapa bilik kecil lain yang tidak diketahui kegunaannya.

Pengalaman melawat Edinburgh Castle sememangnya satu pengalaman yang menarik. Salah satu destinasi yang wajib pergi sekiranya melawat bumi Scotland. Tiket untuk masuk agak mahal, lebih-lebih lagi sekiranya anda convert kepada Ringgit Malaysia. Sekiranya hendak masuk secara percuma, sila datang pada St Andrew’s Day.

Melawat Stirling Castle

Dalam banyak-banyak castle yang menarik di Scotland, Stirling Castle dan Edinburgh Castle adalah lokasi yang wajib dilawati. Ini kerana dua castle ini mempunyai sejarah yang menarik dimana kedua-duanya berkait rapat. Stirling Castle terkenal dengan wira mereka iaitu William Wallace.

Manakala Edinburgh Castle pula adalah istana termahsyur dan terpenting dalam kerajaan Scotland. Ketika mula-mula sampai ke Edinburgh ada beberapa kali saya datang melawat Edinburgh Castle. Akan tetapi kepuasan melawat keseluruhan kawasan Castle terbantut.

Pada waktu itu Umair masih kecil dan masih bergantung pada stroller, oleh kerana Castle lama tidak mempunyai access stroller maka kami hanya melihat pemandangan luar Castle sahaja. Ketika membawa keluarga mertua ke Edinburgh Castle, masa melawat telah tamat kerana kami terlewat sampai. Ketika saya membawa delagasi Malaysia datang melawat juga pada masa yang silap kerana pada waktu itu Castle tutup awal kerana ada acara Military Tattoo.

Oleh itu kali ini kami sempat dan dapat melawat kedua-dua Castle ini. Setiap tahun tiket percuma diberi kepada orang ramai untuk melawat Castle-castle yang menarik di Scotland pada St Andrew’s Day. Maka pada kesempatan yang ada, saya memilih dua Castle ini untuk dilawati pada St Andrew’s Day.

Pada 29th November, kami pergi ke Stirling Castle dahulu. Perjalanan mengambil masa lebih kurang 45 – 50 minit dengan menaiki kereta dari Glasgow ke Stirling. Untuk masuk ke Stirling Castle adalah percuma, tetapi parking kereta perlu dibayar. Eerkkk!!!

Stirling Castle tidaklah sebesar Edinburgh Castle, tetapi pemandangan luarnya sejuk mata memandang. Terdapat penjaga Castle yang akan melayan dan menceritakan sejarah Stirling Castle setiap satu bangunan atau kawasan yang dimasuki. Mengikut sejarah seperti yang diceritakan, Stirling Castle dan Edinburgh Castle berkait rapat antara satu dengan yang lain. Nak story kat sini panjang sangat, so better datang sini dengar sendiri dan boleh melawat sekali.

Oleh kerana St Andrew’s Day adalah hari masuk Castle secara percuma, maka ramailah orang datang untuk melawat. Ramai juga Malaysian Glasgow yang dikenali datang melawat, mana yang saya tak kenal maybe Malaysian dari Edinburgh or luar dari itu.

Selepas selesai melawat seluruh ceruk kawasan Castle, membeli cederahati dan bergambar di sana sini, saya sekeluarga pun bertolak ke Edinburgh. Ini kerana keesokan harinya adalah masa untuk kami melawat Edinburgh Castle. Kami bermalam di rumah kawan yang tinggal di Edinburgh. Jimat masa untuk ke Edinburgh Castle berbanding bertolak dari Glasgow.

DIY – Servis Kereta Sendiri

Servis kereta adalah perkara wajib dalam bab penjagaan kereta, yang mana ianya adalah penjagaan dari aspek mekanikal. Selalunya servis yang dimaksudkan ialah tukar minyak hitam, dan itulah perkara yang telah saya lakukan.

20140913_131813

Semasa di Malaysia, saya tak pernah servis kereta sendiri (Proton Wira). Selalunya saya hantar ke bengkel/workshop kereta untuk servis. Walhal Proton Wira la yang paling senang untuk di servis kerana ianya straight forward.

20140913_131844

Namun begitu di UK amnya Glasgow khususnya, saya terpaksa melakukan servis kereta sendiri oleh kerana kerja-kerja yang berkaitan dengan servis atau manpower agak mahal bagi rakyat marhein seperti saya.

20140913_132131

Saya membuat beberapa survey, dimana sekiranya saya hendak hantar ke BMW Authorised Dealer maka £3++ perlu dilaburkan. BMW Independent pula dalam sekitar £1++ bergantung pada jenis servis.

20140913_141212

Setelah survey dibuat dibeberapa bengkel kereta maka saya dapat rumuskan, DIY lebih murah dan jimat. Apa yang perlu saya buat ialah membeli tools dan barang yang diperlukan untuk servis kereta seperti minyak enjin dan sebagainya.

20140913_141318

Apa yang menariknya kos peralatan dan barang servis kereta di sini agak murah, separuh daripada kos servis yang ditawarkan oleh BMW Independent. Disebabkan itu saya berhasrat untuk servis kereta sendiri.

20140913_144835

Tools dan barang untuk servis saya beli melalui eBay. Setelah semua barang sampai dengan selamat, maka saya terpaksa menanti hari yang cerah untuk projek servis kereta. Ini kerana cuaca di Glasgow tidak menentuk dan boleh kata hampir setiap hari hujan.

20140913_144937

Hari yang ditunggu pun telah tiba, weather forecast juga meramalkan cuaca cerah sepanjang hari. Maka saya lakukan servis seawal pagi kerana risau panas tidak sampai ke petang tetapi hujan ditengahari.

Proses servis yang saya lakukan ialah

  • Melakukan engine flush
  • Menukar air filter
  • Menukar pollen filter
  • Menukar oil filter
  • Menukar minyak enjin/hitam
  • Menukar spark plug
  • Menukar lower timing chain skru

Mula-mula sekali saya tuangkan Wynn’s engine flush ke dalam engine, kemudian start engine dan revving sehingga 2000 RPM selama 15 minit. Ini membolehkan semua kekotoran sludge di dalam engine keluar semasa menukar minyak hitam nanti. Walaupun ada beberapa komen di dalam internet mengatakan ianya tidak bagus dilakukan, tapi saya lakukan juga.

20140913_145042

Selepas 15 minit telah berlalu, saya matikan engine kereta dan mula jack kereta dengan trolley jack. Saya terpaksa menggunakan 2 trolley jack yang dipasang pada kiri dan kanan kereta kerana saya tidak mempunyai jack stand. Bahaya cara begini, namun saya tawakal sahaja.

20140913_150819

Kemudian saya masuk ke bawah engine untuk membuka nut minyak engine. Agak sukar sebenarnya, kerana lubang nut tersebut agak longgar mungkin kerana sudah beberapa kali ianya dibuka tutup ketika servis sebelum ini. Dengan menggunakan ratchet wrench saya berjaya membuka nut. Dalam masa yang sama bekas untuk menadah minyak hitam telah berada di bawah tempat keluarnya minyak hitam.

20140913_150824

Pada waktu ini, saya hanya duduk berehat sambil memerhati minyak hitam telah keluar semuanya. Ketika minyak hitam sedang mengalir keluar, saya mula membuka oil filter dan menukarnya dengan yang baru. Berbeza dengan Proton Wira dimana oil filter perlu ditukar keseluruhan termasuk casing, manakala BMW hanya perlu tukar isinya sahaja iaitu penapis.

20140913_152248

Oil filter ditukar berserta dengan O-ring yang baru, agar tiada kebocoran minyak berlaku. Selepas minyak hitam habis keluarm barulah saya mula memasang semula Oil filter yang baru kemudian memasang semula drain plug berserta washer baru.

20140913_152710

Oleh kerana saya hendak menukar spark plug maka ada banyak barang yang perlu dibuka sebelum sampai ke bahagian engine cover. Bermula dengan kotak air filter, kemudian saya terpaksa membuka kotak pollen filter, selepas itu saya terpaksa buka tapak pollen filter dan seterusnya saya terpaksa membuka strut bar bahagian kiri. Strut bar memang tersangatlah keras, disarankan menggunakan Breaker Bar yang panjang.

20140913_154003

Selepas strut bar dibuka barulah mudah untuk membuka engine cover. Selepas itu coil pack dicabut, barulah saya dapat access untuk membuka spark plug. Pada waktu ini barulah saya tahu kenapa bengkel charge mahal untuk servis BMW. Untuk menukar spark plug sahaja, saya terpaksa membuka banyak benda lain sebelum sampai ke situ.

20140913_160738

Spark plug saya menggunakan soket 16mm. Soket thin wall saya gunakan kerana ruang lubang spark plug agak sempit. Proses membuka spark  plug agak mudah, ketika menukar spark plug baru saya menggunakan Torque Wrench pada setting 30nm.

20140913_161512

Apabila diperhatikan, spark plug lama masih dalam keadaan baik dan masih boleh digunakan. Oleh kerana saya sudah sampai ke tahap ini, saya tukarkan sahaja dengan yang baru. Selepas memasang semua spark plug dan coil pack, saya menuang engine oil ke dalam engine.

20140913_161653

Sebelum memasang semula barang-barang berkaitan, saya cuba menghidupkan engine untuk memastikan spark plug berfungsi seperti yang sepatutnya. Semuanya berjalan lancar, kemudian saya mematikan engine kereta dan mula memasang semula engine cover.

20140913_163409

Selepas memasang engine cover, saya memasang semula strut bar, kemudian diikuti dengan tapak pollen filter. Kemudian saya menukar pollen filter lama dengan yang baru. Pollen filter ini berfungsi untuk menapis udara yang masuk ke dalam kereta.

20140914_100309

Selepas pollen filter dipasang, maka giliran untuk air filter box. Semua proses servis DIY ini, mengambil masa saya selama 4 jam. Wohohoho.. mungkin sebab 1st time dan segalanya saya lakukan dengan berhati-hati terutama bahagian spark plug. Risau sekiranya spark plug snap, memang alamatnya terpaksa buka engine head. Itulah satu-satunya yang saya cuba elakkan.

20140914_100323

Akhir sekali apa yang perlu dibuat ialah reset semula servis counter pada komputer BMW. Ini amat penting kerana bagi memudahkan saya mengetahui servis interval yang seterusnya.

20140914_100643

Kat Malaysia aku tak buat servis, kat UK juga yang aku buat. Proton yang mudah pun aku tak buat, BMW yang susah juga aku buat projek. Kepayahan dan kesusahan yang saya lalui akhirnya membuahkan hasil. Kereta terasa ringan, dan meluncur laju dengan cemerlang.

20140913_141225

Total kos untuk servis kereta ialah £88. Mula-mula rasa macam orang gila, servis kereta sendiri. Risau, takut rosak dan sebagainya. Kalau la rosak, mahal woo~ mau ganti. Tapi selepas dapat jimat amaun yang pada saya tersangatlah besar, saya rasa risiko ini agak berbaloi.

Buat julung kalinya, inilah kereta pertama yang saya servis sendiri. Balik Malaysia nanti buka bengkel untuk tukar minyak hitam jer. Wahahaha..

Float like a Cadillac, Sting like a Bimmer..

Don’t be Selfish!!!

A reminder to all, before it’s too late..