Cubatas the Spanish Restaurant

Celebrate my birthday secara ala kadar. Bosan dengan makanan segera seperti KFC. Subway sandwich dah menjadi menu breakfast setiap hari. Chinese cuisine boleh kata agak kerap. Makanan ala-ala Pakistan pula dah selalu sangat. Nak makan nasi arab, takder pulak yang best kat sekitar Glasgow ni.

IMG-20150131-WA0016

So, buat ler kelainan sikit dari biasa. Jikalau my wife selalu ngidamkan Sushi, saya pula mengidamkan Seafood. Luckily, Cubatas adalah restoren yang femes dalam menyajikan Seafood dengan cara masakan Spanish. Tengok menu pun, punya ler lama. Terpaksa baca satu persatu, apa ke benda la nama yang pelik-pelik ni.

End of the story, salah satu dish yang kami pesan ialah nasi. Wahahaha, tapi dengan cara masakan Spanish jugak la. Pada mulanya, ketika makanan mula dihidangkan kelihatan seperti sedikit. Tak cukup rasanya, tapi setelah makan memang cukup untuk kami bertiga makan.

20150131_145303

Dalam nasi tu ler, ada kepah (orang sini panggil mussel), ada udang, ada sotong. Dimasak di atas pan yang agak lebar supaya nasi dapat dimasak dengan sekata. Crepe hitam yang rupanya tidak menyelerakan, tetapi ternyata sedap sekali. Nama Spanish nyer tidaklah aku ingat, terbelit-belit lidah nak sebut.

Belum pun nasi dan hidangan habis wife dan Umai sudah pun surrender. Terpaksa la, birthday big boy yang habiskan kesemuanya. Sedap sehingga menjilat sudu garfu. Wahahaha..

20150131_145314

The best thing is dalam restoren tu cuma kami sahaja satu-satunya pelanggan yang ada. Kerana kami celebrate pada lewat waktu tengahari, sekitar jam 2 petang. So, mungkin jugaklah tukang masaknya masak makanan betul-betul tanpa cincai. So, kalau nak makan carilah restoran yang kurang pelanggan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: