Holiday in London – Day 6 (Last Day)

Hari yang ke-6, tidak banyak perkara sebenarnya. Oleh kerana masa untuk check-out hotel ialah sebelum jam 12pm, maka kami terpaksa keluar awal. Akan tetapi kami terpaksa keluar lebih awal dari biasa kerana flight kami ke Glasgow ialah pada jam 12pm.

So, dipendekkan cerita kami check-out hotel pada jam 9am. Selepas agak reda dengan kesibukan orang ramai pergi kerja, kami pun menaiki bas dari Euston Station ke London Liverpool Street Station.

Dari London Liverpool Street Station kami terus menaiki train ke London Stansted Airport. Nasib baik kami sampai on time, apa yang dirisaukan ialah bukan ler masa untuk check-in tetapi masa pemeriksaan. Sekiranya sangkut memang kena periksa satu persatu dan ini akan memakan masa yang lama.

Apa yang tak best semasa pemeriksaan ialah semua barangan kena tanggal seperti jam, tali pinggang, kasut dan apa sahaja barang yang mempunyai logam. Sudah ler saya pakai seluar longgar hari tu, suruh pula tanggalkan tali pinggang. Buatnya terlucut tak pasal jer.

Namun perjalanan kami agak lancar dan kami selamat tiba pada jam 1.15pm di Glasgow Airport.

Selepas saya buat analisa mengenai trip ke London, 6 hari masih tidak cukup untuk cover semua tempat menarik di London. Pada anggaran saya, sekurang-kurangnya memerlukan 2 minggu untuk cover semua tempat.

6 hari yang ada pun rasa macam tergesa-gesa, apa yang perlu semasa holiday ialah rilek dan santai, bukannya rushing macam orang nak ke tempat kerja. London memang banyak tempat yang menarik untuk dilawati. Kalau ada rezeki lebih, mungkin akan datang ke London sekali lagi. Hehehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: