New Chef in Town

Bermula dari tak pandai masak, saya mula memasak. Itu pun setelah merantau jauh merentas benua. Dari benua Asia ke benua Eropah. Memasak yang boleh dikatakan jauh sekali dari bidang asalku. Kini menjadi sebahagian daripada hobiku.

Dan kini aku melangkah lebih jauh ke hadapan, dari hobi kepada kerjaya. Bermula hari ini, 18hb November 2012 saya menjadi tukang masak a.k.a Chef di Restoren Wau Cafe. Kalau dahulu gajet elektronik menjadi barang mainanku, kini sudip dan kuali menjadi ganti.

Oleh kerana Restoren Wau Cafe telah bertukar management, maka Boss baru saya ni stress kerana baru pertama kali handle restoren agaknya. Saya juga yang rilek, walhal sayalah tukang masak. Naik turunnya bisnes Wau Cafe ni bergantung harap pada tukang masak. Sepatutnya sayalah yang stress. Hahaha.. tapi boss pulak yang stress.

Restoren Wau Cafe yang baru mula beroperasi hari, nampaknya berjalan lancar. Pelanggan datang agak sedikit, namun tidak putus sejak dibuka dari tengahari hingga petang. Sebagai tukang masak yang masih hijau, banyak yang perlu diperbaiki dan dipelajari.

From Computer Technician to Chef. Rasa macam janggal pulak. Bermula satu lagi kisah hidupku di bumi UK sebagai Chef.

3 Comments (+add yours?)

  1. © Aly Rd™ (@alyrds)
    Nov 20, 2012 @ 20:50:38

    fuh~ sedangkan tukang kebun buli jadi chef inikan comp. tech! buli lawan c razy ni nanti… kekeke

    Reply

  2. Dol
    Nov 27, 2012 @ 11:58:12

    bro palagi, wat Nasik Lemak Mertuaku laaaa….hehehehehe…special menu di cafe, jauh giler lari bidang ko neh…

    Reply

    • Sufri
      Nov 27, 2012 @ 23:33:04

      Mertuaku jauh nun di Malaysia. So tak boleh la nak guna nama mertuaku. Menu nasi lemak memang ada, tapi namanya Nasi Lemak Ku.. Hehehe..

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: