Majlis Makan

Buat pertama kalinya saya dan isteri menjemput beberapa student Malaysia makan di rumah. Majlis yang tidak sepertinya berlangsung pada jam 8.30pm. Saya dan isteri menjemput keluarga Hamka, keluarga Ghazali, Faizal, Mariam, Hafiz, Ihsan, Aizan dan 2 lagi (tak ingat nama).

Tujuannya tidak lain dan tidak bukan adalah mengeratkan silaturrahim di kalangan student Malaysia, khususnya warga West End. Namun terpaksa la jemput sekadar yang termampu kerana kapasiti rumah yang agak terhad.

Lauk yang dihidang juga agak simple kari masak sardin, daging masak merah, ayam sweet n sour, sayur dan sedikit buah-buahan. Mariam pula membawa sedikit popia goreng, manakala Aizan membawa Pasta. Alhamdulillah, lauk cukup untuk kami semua walaupun sedikit ragu akan ketidakcukupan.

Lupa pula hendak tangkap gambar makanan yang siap dimasak. Al-Maklum la, Chef kelam kabut nak siapkan makanan, dah tak ingat pasal kamera. Setting makanan ala kadar, takder bunga-bunga hiasan.

Sambil makan kami bertukar cerita bertanyakan khabar masing-masing serta isu semasa yang berlaku di Malaysia. Boleh kata mereka ni up-to-date juga cerita di Malaysia.

Perbualan yang rancak terpaksa berhenti di tengah jalan kerana hari sudah semakin gelap. Rasa seperti tidak puas bersembang, sebab bila lagi ada peluang untuk berbual rancak.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: