Shopping Lagi

Shopping lagi, entah berapa kali aku shopping dalam minggu ni. Kali ni aku pergi shopping complex Braehead dengan niat hendak beli pakaian. Dengar cerita dari member baru kat sini, barang-barang pakaian boleh tahan ler murahnya.

Berapa banyak murah, aku sendiri pun tak tahu. Sebab bila di convert kepada RM rasanya macam mahal jer. Tapi anyway, aku pergi ler ke salah sebuah kedai pakaian maka terpandanglah aku pada seluar jeans Mark & Spencer. Tengok harga macam menarik cuma £15 sahaja. Aku pun belilah sepasang sebab aku pun takder seluar jeans untuk dipakai.

Kemudian aku pergi lagi sebuah kedai namanya Primax (cam Petronas lak) juga jual pakaian dan terkenal dengan murahnya di kalangan warga Glasgow ni. Aku sambar 2 helai T-Shirt yang berharga £2 dan sehelai lagi jeans Denim yang berharga £7.

Aku tak tau ler harga seluar jeans Mark & Spencer dan Denim kat Malaysia tu berapa. Tapi menurut member aku yang sekarang ni kat Malaysia, harga yang aku mention tu even selepas convert tersangatlah murah.

Barang branded + Murah = Good Deal. Kalau betul apa member aku tu cakap, baguslah. Aku iyerkan jer, sebab aku mana la pernah beli barang branded mahal-mahal ni. Pernah ler sekali terbeli seluar jeans Levi’s dengan harga RM280 dek kerana tertipu dengan nama sales di depan kedai Levi’s. Rupanya yang diskaun tu barang kat luar kedai, dalam kedai harga takder diskaun. Ceh!!!

4 Comments (+add yours?)

  1. NONO
    Mar 15, 2012 @ 09:39:15

    mark and spencer t-shirt bodo pn Rm80.++

    Reply

  2. NONO
    Mar 15, 2012 @ 09:40:40

    kalau courier murah, nnt bleh la mintak tlg beli kasut clark kt sana..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: