Bersiar-siar di Kelvingrove Park

Kelvingrove Park adalah taman yang berdekatan dengan main campus. Saya sekeluarga dan seorang student Malaysia (Shahril) berjalan-jalan di sini sambil melihat pemandangan dan membawa Umair bermain-main.

Di sini kami boleh melihat tupai yang sangat comel. Kalau bernasib baik, kami boleh melihat musang. Cuma kami tak berkesempatan untuk melihat musang ni. Cuaca yang sejuk tidak menjadi penghalang untuk orang keluar beriadah dan bersiar-siar.

Ramai jer orang berjalan-jalan, mungkin kerana cuaca tidak begitu sejuk. Tapi sejuk giler untuk aku, siap pakai glove lagi. Umair pula cukup suka dapat keluar bermain-main.

Bermacam-macam orang ada di sini, kami sebagai Malaysia adalah minority. Ada juga orang Iraq dan Pakistan 2nd or 3rd generation yang telah bermastautin. Wife saya terserempak dengan orang Jepun yang menetap di Glasgow kerana berkahwin. India pun ada, macam-macam bangsa pulak ada di sini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: