Nono dan Afiq Menjadi Parent

Pada hari ini adalah tarikh yang menjadi sejarah buat Nono dan Afiq. Tahniah diucapkan kepada mereka berdua kerana telah bergelar Ayah dan Ibu. Seorang puteri telah dilahirkan pada 20hb Februari 2012 beratnya pula hanya 2.5kg sahaja.

Menurut cerita dari Nono, hanya dengan sekali push baby girl mereka pun dilahirkan. Sempurna cukup segala sifat, berkulit cerah macam mama dia. Nama pula mereka hendak namakan pada hari ke-7, entah apa punya surprise la diorang ni. Gambar pun diorang tak bagi upload kat Facebook.

 

Kalau Facebook tak boleh, saya upload ke Blog saya ni. Wahaha.. takyah tunggu 7 hari. Maka dengan ini bertambahlah seorang lagi cucu Haji Md Isa dan Puan Rohani. Umair pun cukup seronok dapat jumpa baby baru juga merupakan cousinnya yang ke-2.

Beruntung kedua-dua belah pihak keluarga dapat datang sekali untuk melihat cucu baru masing-masing. Bagi pihak keluarga Afiq, puteri sulong ini merupakan cucu pertama dalam keluarga. Manakala keluarga Nono pula adalah cucu ke-2 selepas Umair.

Puteri baru Nono dan Afiq ini lebih banyak menguap dan suka tidur. Orang ramai datang melawat dia lebih suka tidur sahaja. Comel pula tengok, orang kata muka baby baru macam muka Nono sebab dahi luas. Ye la kot, tapi sebab kecik lagi susah nak cakap. Dah besar sikit nanti baru nampak ikut muka siapa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: