Refreshing at Kolam Air Panas Gadek

Plan asal hendak dibuat semalam, namun terpaksa ditunda ke hari ini kerana saya sebagai driver cukup mengantuk untuk perjalanan yang agak jauh. Dengan plan yang dirasakan lebih kurang saya dan wife sahaja yang pergi mandi pada malam ini.

Umair terpaksa kami tinggalkan kerana risau tiada siapa yang akan menjaganya ketika kami mandi dan risau Umair bermain dengan air panas. Lagipun perjalanan kami agak jauh dan larut malam.

Sampai di Kolam Air Panas Gadek, ramai pengunjung yang berendam di sana. Kami mengambil di satu sudut kolam yang mengadap dengan TV. Kami berendam agak lama sejam lebih rasanya.

Terasa seluruh badan segar apabila aliran darah menjadi laju. Setiap sendi dan otot terasa begitu rilex, tidak lenguh seperti sebelumnya. Untuk mengelakkan dehydrated, kami minum air mineral yang sejuk sambil berendam.

Beberapa kali juga angin keluar dari seluruh badan, terasa sungguh lega. Baik angin atas (sendawa) mahupun angin bawah (k*nt*t). Rasa  begitu cergas sekali. Tapi risau juga apabila hendak balik nanti, sebab badan dah terasa sedap untuk tidur.

Lebih kurang jam 3am kami balik dalam keadaan yang sangat selesa. Tapi aku pula yang terasa risau dengan keadaan yang selesa ni. Ngantuk datang pada bila-bila masa. Untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku, aku singgah di R&R Seremban untuk berehat dan tidur sebentar.

Lebih kurang jam 4.30am kami sambung perjalanan balik dan selamat sampai jam 5.15am. Sampai saja di rumah, kami boleh sambung tidur sekali lagi. Bukan letih buat kerja pun, tapi badan terasa sungguh selesa untuk tidur.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: