Tamatnya Perkhidmatan Dr. Ahmad Taufik Jamil Sebagai Ketua Jabatan, JTM

Sebelum ini kami sebagai warga JTM memang pernah dengar khabar angin yang kurang baik, dimana kontrak Dr. Ahmad Taufik sebagai Ketua Jabatan tidak diperbaharui. Berbagai-bagai andaian dan cerita yang mungkin dan tidak kurang juga dari sumber yang boleh dipercayai.

Namun siapa sangka, kami dikejutkan dengan berita penamatan Ketua Jabatan kami dalam masa yang tersangat singkat. Dr Taufik memberi sepatah dua kata di laman facebook kepada kakitangan JTM yang mana ianya sedikit sebanyak memberi impak kepada masa depan JTM ini sendiri.

Rata-rata kakitangan JTM melahirkan rasa dukacita di atas nasib yang menimpa Dr Taufik. Tidak kurang juga ada yang mempertikaikan penamatan kontrak Ketua Jabatan oleh pihak Pengurusan PPUKM. Hampir semua kakitangan mula bimbang dengan kerjaya dan halatuju JTM selepas ini.

Ada yang mengatakan turunnya Dr Taufik ibarat turunnya Dr Mahathir. Namun apa yang dirisaukan ialah jika penggantinya pula ibarat Pak Lah memang haru biru la jawabnya. Kelihatan JTM semakin hari semakin suram dengan berita ini.

 

p/s: Hidupku jua semakin suram..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: