Trip To Johor Bahru

Setelah seminggu dirancang akhirnya trip saya sekeluarga ke Johor Bahru pun terlaksana. Kami mula bertolak pada malam Jumaat iaitu hari khamis malamnya.

Kami bertolak dengan 2 buah kereta dan buat pertama kali dalam sejarah saya memandu jarak jauh tanpa minum Nescafe. Perjalanan terus menerus dari KL ke JB hanya berhenti untuk ke tandas di R&R Pagoh.

Sampai di JB lebih kurang jam 2am, kami menginap di rumah adik iparku di Sungai Pulai. Penat memandu tak hilang lagi saya boleh tengok TV sampai jam 3am baru tidur.

Oleh kerana semua orang bangun lewat, kami hanya breakfast di rumah dan keluar makan tengah hari di Larkin. 1st time aku makan ABC yang menggunakan sirap coklat sebagai pemanis. Mungkin kat JB punya ABC macam ni rupanya.

Selepas makan kami pergi berjalan-jalan di City Square. Inilah juga 1st time saya sampai ke sini. Nak kata best, sama saja dengan shopping complex yang ada di KL.

1 Comment (+add yours?)

  1. Papa-NtiQ
    Jan 08, 2012 @ 17:51:28

    ooo sya orang jb pun belum pernah rasa ABC cam ni hehehe. nanti senang2 tu jenguk2 la blog saya tentang makan makan makan hehe di http://www.blogmakanbest.blogspot.com jadi lain kali singah jb bolih makan best skit. Kalu bolih tu tolong register sebagai follower jugak ok sebab maklum la blog baru nih sunyi skit hehe TQ TQ TQ

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: