Claim Warranty Failed

Petang tadi saya pergilah ke Asus Service Centre di Wisma SPS, Jalan Imbi. Nak claim warranty netbook kerana bateri dah tak boleh simpan cas. Battery indicator menunjukkan 0% sepanjang proses charging.

Bila sampai di Asus Service Centre, dengan selamba mereka kata warranty bateri dah habis. Terkejut juga sebab netbook ni baru beli bulan Februari yang lepas. Belum pun sampai setahun dah kata warranty habis.

Jawapan mudah dari mereka, warranty bateri hanya 6 bulan manakala warranty netbook 1 tahun. Ada pula claim warranty berasingan, memang menganiaya pengguna betul diorang ni. Lepas tu guna alasan policy itu dan ini.

Bila ditanya harga bateri baru, melompong juga dengar harganya. RM300 sahaja itu pun dengan 3 bulan warranty yang entah boleh tahan berapa lama. Last sekali, saya batalkan niat nak beli bateri baru. Harga yang ridiculous, tak berbaloi pula rasanya.

Bila check di e-bay boleh pula dapat bateri harga RM120 termasuk postage. Bezanya hanya Ori dan bukan Ori. Alamatnya netbook aku dah tak mobile la jawabnya. Kena cari plug point pulak, macam kelakar pun ada. Bodoh punya Asus Policy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: