Zaki Tukimin Kahwin

Setiap orang yang bujang pasti akan berkahwin. Bezanya cuma awal atau lewat sahaja. Kalau tak kahwin-kahwin tu dah bukan dalam kategori kahwinlah namanya. So, dipendekkan cerita kawan aku yang sorang ni dah pun berumahtangga dengan pasangannya.

Flash back mengenai sejarah Zaki ni, dia ni kalau diikutkan dah lama kahwin awal. Tapi mungkin takder jodoh, maka tunangnya yang dahulu kahwin dengan orang lain. Mungkin sebab kegagalan yang lepas adalah untuk yang terbaik pada hari ini.

Zaki akhirnya berkahwin dengan pasangannya iaitu Cik Shi Shi (nama panggilan jer), orang Bagan Lalang, Sepang. Dengan 2x lafaz akad nikah yang telah dilangsungkan pada 11.11.11 yang lalu, maka sahlah pernikahan mereka.

Majlis perkahwinan dibuat secara sederhana, memang itulah yang dituntut oleh Islam perlu bersederhana dalam apa-apa jua sekalipun. Ramai juga tetamu yang hadir, Aie, Usop, Sharulhizad (my Boss), Wan Snake, Aisyah Muslimah dan saya akhir sekali.

Semoga kedua-dua mempelai melayari bahtera perkahwinan dengan jayanya sehingga ke anak, cucu dan cicit. Amin..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: