Sushi King Promotion RM2

Setiba sampai ke rumah, tiba-tiba dapat call dari wife suruh datang ke Jaya Jusco Equine kerana ada promosi sushi RM2 untuk satu plate. Dengan bergegasnya saya ke Sushi King bersama biras kerana mereka sedang menunggu di sana.

Sampai sahaja di sana ingatkan dah boleh duduk makan, rupanya kena beratur panjang semata-mata hendak makan Sushi murah ni. Ada la dalam sejam menunggu beratur, orang yang kepingin makan sushi mahal masa inilah yang paling sesuai.

Sampai giliran kami sekeluarga, kami dapat tempat duduk betul-betul depan pembuat sushi. Jadi kamilah orang yang paling awal mendapat sushi yang baru. Entah berapa pinggan kami makan, saya sendiri lost count. Tapi memang tinggi ler, bertingkat-tingkat mengalahkan mangkuk tingkat.

Anakku Umair pula begitu berselera makan sushi, siap pegang chopstik lagi. Boleh tahan juga, memang ada bakat pegang chopstik. Cuma slow sikit bab nak memegang sushi tu. Terkial-kial pegang chopstik nak dapatkan sushi, bila dah dapat sushi jatuh pula. Kasihan sungguh anak papa ni, begitu tekun dan sabar nak makan guna chopstik.

Last sekali papa suapkan la sushi guna chopstik papa ni. Sian dia, baru belajar pegang chopstik. Nanti dah besar boleh la belajar lagi. Boleh tahan juga Umair makan sushi. Papa dah rasa kenyang, Umair masih boleh menyumbat lagi.

Masa yang diperuntukkan selama sejam digunakan sebaiknya kerana itulah limit yang pelanggan boleh duduk dan makan. Ada la juga pelanggan bergaduh semasa beratur untuk mendapatkan giliran. Entah apa puncanya, saya sendiri kurang pasti. Sebab mereka ni Chinese, tak faham pula apa yang diperkatakan oleh mereka ni. Kami hanya boleh melihat sahaja dari dekat.

Selesai makan kami pun beredar balik ke rumah, mata pun dah berat dek kekenyangan sushi yang entah berapa pinggan banyaknya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: