Pesta Buku “Big Bad Wolf” Di MAEPS, Serdang

Hari ini adalah last day untuk pesta buku “Big Bad Wolf” yang diadakan di MAEPS, Serdang. Senang cerita dalam MARDI la pesta ni diadakan. Oleh kerana saya dan isteri datang lewat, maka banyak la buku-buku yang best habis.

Rasanya inilah pesta jualan buku murah yang pertama seumpamanya di Malaysia. Kenapa saya kata murah? Sebab memang murah sangat-sangat dari harga pasaran. Bayangkan buku yang seumpama dengannya yang dijual di Kinokuniya berharga RM150 +++ boleh didapati di pesta buku dengan harga RM10.

Terkejut tengok harga buku semurah itu, tanpa fikir panjang terus ambik kotak berhampiran collect satu persatu buku yang berminat di hati. Pusing-pusing cari buku, tetiba dapat annoucement bahawa event akan berakhir dalam masa 2 jam sahaja lagi.

Kami pun pusing-pusing mencari buku dengan selambanya tanpa mengendahkan announcement tersebut. Kalau ikutkan hati memang ada banyak buku yang hendak dibeli, tapi kebanyakan buku yang tinggal adalah buku lama yang outdated. Khasnya buku berkenaan komputer.

Mana ada orang pakai Vista lagi sekarang ni, semua dah migrate ke Windows 7. Buku Maya 5 pun ada jual, tapi kalau setakat nak dapatkan ilmu rasanya takder masalah. Cuma buat masa ni beli buku yang betul-betul perlu sahaja.

Last sekali total up semua buku yang dibeli ialah RM42 untuk 5 buah. Kira murah la, mana nak dapat 5 buah buku macam ni di luar sana. Kalau ada pesta buku kat luar sana pun memang takder semurah ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: