Balik Labuan Lagi

Hari ini saya sekeluarga balik Labuan untuk tahun ini. Penerbangan kami yang sepatutnya berlepas pada jam 9am terpaksa ditunda ke jam10am atas faktor masalah teknikal pada pesawat.

Kapten kapal terbang mengarahkan penumpang dan anak kapal untuk menukar pesawat lain di pintu A3. Nasib baik la dah breakfast pagi tadi, kalau tidak mesti lapar.

Tempoh masa 1 jam adalah digunakan untuk memunggah bagasi di dalam kargo pesawat rosak ke pesawat gantian. Boleh dilihat dari ruang menunggu pekerja KLIA sedang menguruskan pemindahan bagasi penumpang.

Oleh kerana penerbangan kami delay sehingga 1 jam, maka masa untuk tiba ke Labuan juga lewat sejam. Kami sampai di lapangan terbang Labuan pada jam 12.40pm.

Sampai di pintu keluar tiada siapa yang menunggu kami. Apabila ditelefon rupanya adikku semua sedang solat Jumaat. Lupa pula masa di Labuan lebih awal dan hari ini hari Jumaat. Maka terpaksa la tunggu sambil menikmati McD yang berhampiran.

Lebih kurang sejam kemudian barulah adikku Aan sampai untuk menjemput kami pulang. Rasanya inilah kali pertama penerbangan yang aku naiki delay sebegini lama.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: