Astro Biasa Migrate Ke Astro B.Yond

Dah seminggu rumah mertuaku tidak mempunyai siaran TV Astro. Ini dek kerana disambar petir yang tidak disangka-sangka. Petang tadi datanglah orang technical yang memasang Astro kat rumah. Kuingatkan hendak tukar seperti yang lama, rupanya upgrade menjadi Astro B.Yond.

Seperti sedia maklum Astro B.Yond mahal sedikit la cas bulanannya ini kerana channel siarannya adalah HD (bukan semua). Kenapa upgrade? Biasalah kalau dah pakai TV LCD yang boleh menyokong Full HD 1080, mengapa tidak digunakan keseluruhan kapasti yang ada. So, selepas upgrade dan pasang kami semua dapat lihat channel siaran HD.

Memang lawa, gambar sungguh cantik cukup berbeza dengan sebelum ni. Walau bagaimanapun tidak semua channel ada HD, hanya beberapa sahaja. Pun begitu ia bukan masalah, kerana apa yang penting semua orang boleh menonton TV kembali dengan riang gembira.

Astro yang lama terpaksa ditukar keseluruhannya ini termasuk dish, kabel coaxial dan decoder sekali. Oleh kerana sekarang ni musim hujan, apabila dengar saja hujan turun mesti kami akan OFF kan TV dan Astro kerana tidak mahu pisang berbuah dua kali.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: