Canon PhotoMarathon Malaysia 2011

Canon PhotoMarathon Malaysia kini kembali lagi. Pertandingan akan berlangsung pada 15hb Oktober 2011, bertempat di Bukit Bintang Entrance, Pavilion Kuala Lumpur bermula jam 8am hingga  jam 9pm. Tarikh tutup pendaftaran ialah 19 September 2011. Masih ada banyak masa untuk mendaftar.

Kali terakhir aku mengikuti Canon PhotoMarathon Malaysia ialah pada tahun 2009. Pada masa itu event berlangsung di Sunway Lagoon dengan T-Shirt berwarna merah sebagai goodies. Walaupun tidak menang, tapi cukup seronok kerana merasai pengalaman baru. Walaupun namanya ialah Canon PhotoMarathon, semua jenis kamera dari pelbagai brand boleh join masuk.

Pada tahun 2010, Canon PhotoMarathon berlangsung di Tanjong City Marina, Penang. Disebabkan oleh masalah yang tidak dapat dielakkan, saya tidak dapat menghadiri event tersebut pada tahun lepas. Tapi pada tahun ini, harap-harapnya tiadalah masalah lain.

Cuma pada tahun ini, Canon telah mula mengenakan bayaran pendaftaran RM20 untuk pendaftaran online dan RM25 untuk Walk-In. Berbanding tahun-tahun sebelumnya, hanya peserta bukan Canon sahaja yang dikenakan bayaran pendaftaran. Menurut iklan yang dipaparkan, collection dari bayaran pendaftaran akan didermakan kepada organisasi kebajikan.

Click Canon PhotoMarathon to register

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: