Aku Kemalangan

Petang tadi hujan turun dengan renyai, aku yang pada ketika itu berada di rumah mertuaku keluar untuk pergi membeli juadah berbuka puasa. Dengan menaiki motorsikal aku redah saja hujan yang entah bila hendak berhenti.

Bak kata pepatah “Malang Tidak Berbau”. Di persimpangan lampu isyarat Taman Puncak Jalil, terdapat longgokan batu dan pasir di selekoh ke kiri. Motorku gagal dikawal apabila terlanggar loggokan tersebut dan terus terseret ke depan, aku pula tertiarap.

Nasib baik kereta di belakangku sempat brake kalau tidak entah apa jadi padaku. Dengan bersusah payah, aku bangun hidupkan motorku dan balik semula ke rumah mertuaku untuk meminta bantuan.

Aku meminta bantuan isteriku yang tercinta untuk menghantarku ke klinik berdekatan bagi mendapatkan rawatan. Tanpa melengahkan masa, kami pergi ke Klinik Fadzliana untuk mendapat rawatan.

Nasibku agak baik, tiada jahitan dikenakan hanya cuci luka biasa sahaja. Ketika iodin di bubuh pada lukaku, pedihnya bukan main lagi sampai keluar air mata. Ubat antibiotik, tahan sakit dan sapu diberi berserta M.C untuk esok hari.

Seperti kata doktor, seluruh badanku akan sakit diwaktu malam. Terutamanya di bahagian sendi dan belakang, bahagian luka tak payah ceritalah memang sakit. Alhamdulillah, syukur tiada perkara buruk terjadi.

p/s: Thanks Honey sebab bantu Abang hantar ke klinik. Abang akan ingat sampai bila-bila..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: