Hari Ke-2 Berpuasa

Baru hari kedua berpuasa, aku dah terasa susut badan. Padahal tak check pun kat penimbang berat. Aku cuma rasa jer la, berdasarkan seluar yang selalu aku pakai ni sudah terasa longgar dari kebiasaannya.

Selain dari dugaan mataku yang masih belum pulih seperti sediakala, ada banyak dugaan lain menimpa yang tak perlu aku perjelaskan satu persatu. Member opis pulak setiap hari asyik memaparkan gambar makanan dan minuman lazat di wall facebook nya. Entah mana punya gambar dia ambil aku sendiri pun tak tau. Tapi gambar makanan tu memang menyelerakan.

Tidak banyak perbezaan yang ketara pada fizikal tubuh badanku melainkan kelopak mata yang belum sembuh. Terasa gatal yang amat, tapi tak boleh nak garu. Harap puasaku bulan ini lebih bermakna dari tahun-tahun yang sudah. Amin..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: