Team “Angry Birds 1” – Semi Final

Perlawanan semi final pula agak sengit apabila pasangan Saiful dan Farhan bertembung dengan pasukan (entah x ingat). Beberapa kali penyokong “Angry Birds” bersorak untuk memberi sokongan sekaligus memberi tekanan psikologi kepada pasukan lawan.

Permainan yang dipersembahkan cukup menarik dan kesilapan jarang berlaku. Setiap markah yang hendak dikutip terasa lamanya. Apabila team pihak mendapat mata, penyokongnya akan bersorak dan memberi tekanan kepada player “Angry Birds”.

Begitu juga dengan pihak penyokong “Angry Birds” memberi sokongan kepada player harapan. Agak sukar hendak mendapat mata dan agak sukar hendak menjauhkan mata. Setiap mata yang dapat dikumpul pasti akan dikejar oleh pihak lawan.

Detik cemas apabila mata penamat hanya beza 2 mata sahaja. Namun setelah kelemahan pihak lawan telah dikenalpasti, Farhan dan Saiful play safe dan tidak memberi peluang untuk pihak lawan membuat pukulan smash. Team “Angry Birds” akhirnya menang walaupun tipis.

Bergu wanita pula juga menang mudah, apabila pasangan Faizah dan Azrina menang mudah dengan mata 30-6. Tidak ada apa yang perlu dirisaukan kepada bergu wanita kerana confirm menang.

Dengan kemenangan 2-0 kepada .. telah melayakkan team “Angry Birds 1” ke perlawanan Akhir.

1 Comment (+add yours?)

  1. Trackback: Alhamdulillah… Penat Tapi Puas | Diari Saiful - Keredhaan Allah & Ketenangan Hati: Impian Abadi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: