Team “Angry Birds 2” – Match 4

Perlawanan di pusingan ke-4, bergu lelaki pasangan Saidi dan Zaki telah menentang team GOT (A). Lawan kali ini lebih mudah apabila dilihat mata demi mata berjaya dikumpul. Zaki yang telah pulih dari kecederaan mempamerkan semangat juang yang tinggi.

Menang pada pusingan pertama, tetapi kalah pada pusingan bergu wanita. Pasangan Sulien dan Masnizah agak kelam-kabut berbanding dengan pasukan lawan yang agak tenang. Beberapa kesilapan sering berlaku dan ini memberi peluang kepada pihak lawan.

Pusingan ketiga adalah penentu kemenangan dimana bergu lelaki Zainal dan Khairi melawan pihak GOT (A). Diawal perlawanan seperti “Angry Birds 2” akan menang. Tetapi apabila telah bertukar gelanggang keadaan menjadi agak cemas dan suspen.

Pihak lawan mengejar mata dengan pantas setelah mendapat rentak manakala Zainal sering membuat kesilapan dan ini memberi kelebihan di pihak lawan. Setelah Zainal ditenangkan oleh Khairi dan menukar strategi permaianan, Zainal kurang membuat silap.

Namun begitu perbezaan mata begitu rapat dan ini memberi tekanan kepada penyokong dan player itu sendiri. Kalah menang “Angry Birds 2” adalah bergantung pada Zainal dan Khairi. Akhirnya, “Angry Birds 2” menang tipis kepada GOT (A).

Oleh kerana “Angry Birds 2” telah menang 2 perlawanan dan kalah 2 perlawanan. Kami hanya tunggu nasib sahaja sama ada layak atau tidak masuk ke quarter final. Namun nasib tidak menyebelahi team “Angry Birds 2” kerana JPB (Memey) telah menang 3 perlawanan dan Kewangan telah menang 3 perlawanan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: