Team “Angry Birds 1” – Match 2

Perlawanan kedua di antara “Angry Birds 1” dengan pasukan UMBI (Kodok Hijau) bermula dengan bersahaja. Bergu lelaki harapan utama Farhan dan Saiful berjaya mengawal permainan dengan baik.

Seperti biasa “Angry Birds 1” memperolehi kemenangan tanpa perlu membuat penyokong risau. Kemenangan di pusingan pertama memberi laluan selesa kepada bergu wanita iaitu Faizah dan Shida yang diimport dari PRO.

Pasukan wanita tidak menghadapi masalah, apabila pasukan bergu wanita UMBI (Kodok Hijau) kerapa membuat kesilapan dan ini memberi mata kepada “Angry Birds 1”. Namun, apabila perlawanan hendak berakhir barulah bergu wanita UMBI (Kodok Hijau) mula bangkit namun ianya telah terlambat kerana telah ketinggalan mata begitu jauh. Kemenangan akhirnya berpihak kepada “Angry Birds 1”.

Di pusingan ketiga, adalah perlawanan memungut point. Sharulhizad dan pasangannya Rahman dikatakan bermain dengan baik. Saya tidak dapat memberi komen kerana tidak melihat sendiri perlawanan tersebut kerana dalam masa yang sama saya sedang berjuang di pusingan ketiga bertemu dengan HRRC.

Apa yang pasti “Angry Birds 1” telah mencatat rekod kemenangan tanpa kalah buat kali kedua dengan UMBI (Kodok Hijau) dengan kemenangan 3-0. Pada keesokan malam, “Angry Birds 1” akan menentang pasukan A&E (2) dan akan menurunkan player simpanannya iaitu Azizi.

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: