Aisyah Musfirah dan Baby Ke-2

Salah seorang staff di tempat kerjaku telah selamat melahirkan seorang anak lelaki yang telah diberi nama Mohd Hakim. Beliau melahirkan anak yang seberat 3.77kg secara normal pada jam 1.08pm bertarikh 13 Julai 2011.

Pada hari ini, barulah kami rakan sepejabat berduyun-duyun pergi melawat baby boy secara berperingkat. Kalau ikutkan memang ler nak pergi melawat semalam, akan tetapi pada ketika itu Aisyah dan Babynya pun belum masuk wad lagi.

Aisyah di masukkan ke Wad Songket tingkat 7. Rawatan direct dari Specialist Prof Hasyim, bayaran wad dan pelbagai tak perlulah saya cerita di sini. Anda pasti tidak mahu mendengarnya. Dah namanya pun rawatan swasta, specialist pulak tu.

Muka anaknya tembam, memang serupa maknya kata salah seorang rakan yang datang melawat. Baby Aisyah sesekali menguap dan tidur sahaja walaupun cuba digerakkan beberapa kali.

Seperti biasalah apabila melawat orang baru lepas bersalin ni, ceritanya semua bab-bab bersalin, mengandung, wad, nurse, doktor itu ini, sakitlah, scissor lah, meneran dan banyak lagi. Aku yang lelaki ni, tak tau nak cerita apa. Nak join cerita salah, tak join cam kera sumbang pulak.

Selesai melawat kami pun mengundurkan diri kerana sudah hampir masuk waktu Asar. Ada lagi yang belum menunaikan solat Zohor. Anyway, tahniah Aisyah kerana dapat baby yang comel dan tembam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: