Telur Penyu

Salah seorang dari my friend’s husband baru balik dari Sandakan, Sabah. So, since dia ada kat sana one of friend and also my colleague pun minta kirim lah telur penyu dari sana. Sampai saja kat sini, nampaklah telur penyu yang seakan-akan bola pingpong yang kemek.

Kawan saya ni yang murah hati ni pun sedekah ler 2 biji telur penyu ni kat saya. Terima kasih la banyak-banyak, dah lama tak makan telur penyu. Rasanya last sekali aku makan telur penyu masa umur 12 tahun.

Rasa telur penyu apabila kita makan memang terasa macam berpasir. Tapi bukan sebab pasir dah masuk dalam, memang rasanya begitu. Nak kata sedap, sedap lagi telur burung puyuh atau telur ayam. Benda bukan selalu dapat, makan jer lah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: