Muhammad Umair Darwisy 1 Tahun la..

Pada hari ini, kami pergi menyambut birthday Umair dan Tok Wan di TGI Friday. Birthday Tok Wan ialah 7hb Februari Umair pula 8hb Februari. Kami menyambut birthday mereka serentak kerana pada hari ini sahaja semua orang dapat berkumpul.

Di antara yang hadir ialah Umair (birthday baby), Tok Wan (birthday grandpa), Saya sendiri, my wife, Nono, Mahizam, Supi, Ihsan, my mother-in-law, Jiwan (cousin depa) dan tok tok.

Lebih kurang jam 2pm kami berada di TGI Friday dan memesan makanan. Makanan pula terdiri daripada Western sahaja no local dish langsung. Semua orang kekenyangan kerana makanannya semua bersaiz besar. Harganya pun besar juga.

Di penghujung majlis, ada surprise iaitu Kek Birthday dan segelas air Coke besar dari TGI Friday dan ianya adalah percuma. Umair dapat satu, Tok Wan pun dapat satu. Tapi kasihannya Umair tak dapat makan semua, sikit sahaja. Lebihan makanan orang lain sapu.

Selesai makan Umair, saya, my wife, Supi, Tok tok, my father-in-law balik ke rumah kerana kepenatan. Manakala yang lain pula pergi ke rumah Makcik Na untuk melawat baby barunya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: