My Wira Keep Alive with New Exedy Clutch

Akhirnya kereta Wira ku telah pun siap dibaiki. Clutch yang rosak telah digantikan sepenuhnya, start dari housing, bearing dan clutch plate. Semua tukar baru dengan brand Exedy. Brand racing pulak tu, kereta takder plak racing. Tapi bukan orang tahu pun aku pakai brand racing, sebab benda tu kat dalam. Brand Proton plak lagi mahal, apa la Proton..

Alang-alang dah tukar turun gearbox, shaft pun tukar sekali sebab dah tunggu masa nak bocor. Buat la sekali juga, takder la nanti ada bunyi krekk!! krekkk!! krekkk!!!.. So, semuanya kos berjumlah RM522 sahaja termasuk upah pasang dan harga barang. Macam murah jer ayat sahaja, tapi dah nak buat macam mana. Benda dah nak rosak, ganti jer la yang baru.

Sekarang ni, Wira saya dah boleh meredah jalan raya dengan bangganya tanpa masalah clutch. Semakin hensem clutch baru ni..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: