Canon PhotoMarathon Malaysia 2010

Hari ini adalah closing date untuk register online bagi Canon PhotoMarathon Malaysia 2010. Event akan diadakan di Tanjong City Marina, Penang. Kat mana Tanjong City Marina tu? Tak pernah dengar la. Buat peserta dari luar, memang susah sikit la. Untuk menyenangkan kepada semua peserta yang akan mengikuti pertandingan ini, tempatnya terletak di sebelah Jeti Feri Pulau Pinang tu, tapi belah island sana bukan tanah besar.

Aku tau pun sebab pernah dok Penang, lama tak lama la ada dalam 2 tahun. Senang cerita kalau aku kena buang negeri kat Penang tu confirm tak sesat la. Heheh.. So, dipendekkan cerita aku dah register untuk masuk pertandingan ini. Apa yang menarik ialah hadiah yang menarik iaitu Canon EOS 1D Mark IV siap ada photo clinic ke Turki.

Akan tetapi ada perkara yang telah menghalang aku untuk pergi ke sana. Petang tadi tutor tempat aku study hendak buat kelas ganti pada hari pertandingan tersebut 16th October 2010. Aduh, kenapalah dia pilih hari tu. Takder hari lain ker. So, nak taknak aku bagi priority pada pelajaran dahulu. Lagipun aku tak bayar apa-apa untuk register pertandingan ini. Tapi bab study kena bayar, so kena la study dahulu.

Mungkin tahun ini takder la rezeki aku nak dapatkan Canon EOS 1D Mark IV. Apa boleh buat, tak dapat join tahun ni aku cuba join pula untuk tahun depan. Kiranya aku bagi chance la pada peserta lain untuk menang. Hehehe…

 

Updated : The registration dateline for entries has been extended until 13th October 2010

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: