Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri JTM 2010

Pada hari ini, jamuan makan sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri JTM 2010 dibuat di sekitar pantry JTM sahaja. Pelbagai juadah disediakan, sebahagian besarnya disponsor oleh vendor kami iaitu ABDA dan Mesiniaga. Beberapa patah ucapan diucapkan oleh Pengerusi KSK kami dan juga Ketua Jabatan kami. Kami juga menjemput seorang staff lama JTM yang telah ditukarkan ke Jabatan Kewangan iaitu Puan Zarimah.

Pelbagai juadah makanan yang lazat-lazat disediakan pada pagi tadi, di antaranya ialah sate, nasi minyak, lauk ayam dan daging, kambing panggang juga ada. Buah-buahan, dessert, bakso, soto dan beberapa jenis kuih-muih. Rasanya tahun ni agak kerap orang menjamu kambing panggang, tapi tidak pula terasa muak. Kambing panggang lambat sampai kerana terperangkap di dalam boot kereta. Lebih kurang jam 11 lebih barulah kami dapat merasanya.

Ketika kami sedang menikmati juadah yang disediakan, skrin layar memaparkan gambar-gambar staff JTM yang pernah menjadi sejarah suatu ketika dahulu. Juga terdapat tayangan video dimana ucapan hari raya dibuat oleh semua staff yang telah menjayakannya.

Selesai sesi makan-makan, kami mula bergambar secara berkumpulan mengikut zon dan unit masing-masing, dan juga mengikut warna baju yang dipakai. Saya pula memakai baju berwarna hijau, maka saya bergambar dengan staff yang berbaju hijau sahaja. Makanan yang banyak begitu cepat habis, memang warga JTM pelahap orangnya. Cuma buah-buahan sahaja yang banyak tidak habis.

Alhamdulillah, majlis kami berjalan dengan lancar. Semua orang dapat menikmati sama rata. Selepas solat Jumaat, makanan masih ada. Saya pun masuklah 3rd round, so save la bajet sket untuk makan tengah hari. Hehehe…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: