Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri PPUKM 2010

Pada hari ini, Pusat Perubatan UKM mengadakan Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri PPUKM bagi tahun 2010. Bersempena itu saya tidak melepaskan peluang untuk menjamu selera bagi kesemua jenis makanan yang ada. Majlis bermula selepas solat Jumaat iaitu kira-kira jam 3.30pm selepas perasmian dilakukan.

Hujan yang turun tidak menjadi halangan bagi semua warga UKM untuk menjamu selera. Apa yang penting makan tetap makan. Terdapat pelbagai juadah yang disaji, menu utama seperti tahun-tahun sebelumnya ialah kambing panggang, sate, ketupat, lodeh, kebab, roti john, cendol, ais krim, buah-buahan, kerepek pelbagai jenis, lemang, rendang, koew teow goreng yang dimasak atas permintaan, juga terdapat variasi makanan vegetarian, pelbagai jenis mee yang terdiri dari mee sup utara dan pelbagai jenis lagi.

Saya pula tidaklah makan sekenyang-kenyangnya, cuma merasa sedikit setiap satu jenis makanan yang ada. Bermula dari buah epal, kambing panggang, kebab, sate, ketupat dan lodeh, cendol, ais krim, rendang dan last sekali air oren. Mee sup utara dan vegetarian food tak sempat untuk dirasa kerana telah habis lebih awal.

Majlis berakhir agak lewat kerana masih ada makanan yang belum habis dan pengunjung juga masih boleh tahan ramai. Saya pula telah naik semula ke pejabat pada jam 5pm kerana sudah kenyang. Apa yang menarik kambing panggang masih belum habis kerana ada 8 ekor kesemuanya, tidak seperti tahun lepas yang mana kambing panggang antara yang terawal habis dahulu.

Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri PPUKM kali ini agak meriah walaupun tidak ada gerai-gerai yang diwakili dari setiap jabatan seperti tahun-tahun sebelumnya. Majlis juga berjalan dengan aman tidak ada apa-apa insiden yang tidak diingini berlaku.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: