Saman Ekor

Sekarang ni berita di televisyen sibuk memperkatakan tentang saman ekor. Ramai pengguna yang menggunakan kenderaan 4 roda dan 2 roda ni yang tak berpuas hati dan ada juga yang tidak kisah (sebab takder saman la tu). Begitu juga pihak Parti Pembangkang yang tidak bersetuju dengan kaedah saman ekor. Saya juga tidak bersetuju dengan saman ekor, sebab saman saya banyak. Heheh..

Ketika sedang saya duduk sambil mengadap PC saya yang dah semakin uzur ni, tiba-tiba datang la posto (PAR) ke meja saya memberi surat. Sampul putih tanpa ada cop apa-apa, apabila dibuka sekali ‘Surat Cinta’ la. Dari Cawangan Trafik PDRM, Bukit Aman. Wow, hebatnya polis boleh tahu alamat terkini saya.

Surat Peringatan Notis Saman Cawangan Trafik, peringatan saja takper jangan ‘Blacklist’ sudah. So, dalam surat tu tulis supaya periksa saman secara online di www.myeg.com.my atau www.rilek.com.my atau mana-mana Cawangan Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah yang berdekatan.

Sekali tengok saya ada 4 saman yang tertunggak, 3 saman ekor dan 1 saman parking. Raya dah nak dekat, masa ni juga la Polis ni nak kutip saman. Wrong timing betul la, aku hold dulu bayar saman ni sampai la server database untuk saman ni crash dan takleh restore balik. Kekeke..

4 Comments (+add yours?)

  1. saifulazrul
    Sep 07, 2010 @ 13:16:53

    Bayar jangan tak bayar. Hehehe…

    Reply

    • sufri82
      Sep 07, 2010 @ 17:42:07

      Banyak perkara lain yang boleh dibuat daripada bayar saman.
      RM780 boleh beli macam-macam, pampers, susu anak dan lain-lain..

      Reply

  2. saifulazrul
    Sep 08, 2010 @ 09:20:38

    Tu la waktu speed tak ingat. Hehehe…
    Kena bayar!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: