Konvoi Bermotosikal dari UKM, Bangi ke PPUKM, Cheras

Sempena Minggu Keselamatan & Kesihatan Pekerjaan UKM 2010, saya selaku salah seorang kakitangan UKM menyertai konvoi bermotosikal yang mana ianya bermula dari UKM, Bangi sehingga menuju destinasi terakhir di PPUKM, Cheras. Seramai 60 orang peserta menyertai konvoi ini yang terdiri daripada bermacam-macam jenis motorsikal dari yang berkuasa tinggi hingga berkuasa rendah.

Saya, Rahman, Zul, Farhan dan Khairill mewakili JTM, PPUKM. Kami berkumpul di UKM dan mendaftarkan diri pada jam 7.45am. Sarapan pagi disediakan dan sekeping kupon berupa voucher RM10 diberi yang boleh digunakan di stesen minyak Petronas milik Unikeb 1 dan 2. Kira-kira jam 8.45am kami mula berlepas dari UKM dan menuju ke PPUKM dengan mengelilingi sekitar UKM sebelum keluar menuju ke PLUS.

Sepanjang perjalanan, marshall kami yang terdiri daripada scooter Modenas Elegans menjadi pembantu sepanjang perjalanan dan memberi ruang kepada peserta konvoi disepanjang perjalanan. Kira-kira jam 9.30am kami semua selamat sampai dan terus mendengar sesi ceramah di Auditorium, PPUKM.

Walaupun jarak perjalanan boleh dikatakan dekat, tetapi terasa sangat jauh. Ini kerana motor yang mengetuai konvoi kali ini berjalan dengan penuh berhemah, 60km/j sahaja. Satu-satunya motor easy-rider yang menyertai iaitu officemate kami sendiri iaitu Rahman. Kalau ada peluang dan kesempatan, teringin hendak join konvoi motor ke tempat yang lebih jauh lagi. Insya-allah..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: