Selamat Hari Ibu

Ucapan khas Selamat Hari Ibu buat ibu-ibu sahaja. Sempena itu, my family in law pergi ke sebuah restoran di Cyberjaya untuk menyambut Hari Ibu. Restoran masakan arab iaitu Restoran Saba. Di sana saya memesan nasi dan kambing sebagai makanan dan air mangga sebagai minuman.

Restoran tersebut penuh dengan pelanggan, sehingga kami terpaksa menunggu sebentar sementara pelanggan lain selesai makan. Boleh dilihat restoran mamak di hujung bangunan agak lengang dan kurang pengunjung.

Sempena Hari Ibu, sebuah kek dibawa untuk dihidang sekali. Ianya dituju khas buat Ibu Mertuaku dan Ibu Umair. Selesai makan kami semua balik ke rumah dalam keadaan kekenyangan kerana nasi yang dihidang memang banyak. Sampai di rumah terasa seluruh badan seperti tidak bermaya, mungkin kerana penangan kambing.

Saya ucapkan Selamat Hari Ibu kepada ibuku di Labuan pada hari Isnin. Maknanya dah jadi belated la, semoga beliau panjang umur dan murah rezeki. Mohon maaf dari anakanda kerana lewat telefon, bukan sengaja. Kredit telefon kekeringan. Huhuhu..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: