Tayar Kereta Pancit Lagi

Maksud lagi bermakna semalam memang dah pancit. Cuma setelah isi angin di stesen minyak Esso, tayar berisi angin seperti biasa. Suspek mungkin kerana dah lama tak isi angin, tapi ada sedikit muskil. Kenapa angin kurang begitu banyak?

Semasa saya sedang minum pagi bersama rakan sepejabat, satu panggilan telefon saya terima dan terpapar “Home”. Saya berkerut dahi sekejap, isteri saya tak keluar rumah lagi ker? Ini kerana jam sudah masuk 11am. Setelah telefon diangkat, rupa-rupanya tayar kereta isteri saya pancit. So, terpaksa la balik ke rumah untuk tukarkan tayar spare.

Sampai di rumah tanpa membuang masa saya terus tukar tayar. Nasib baik la pancit di rumah, kalau isteri saya terus jalan dalam keadaan pancit alamatnya kena tukar tayar baru la. Kalau setakat pancit tanpa ada sebarang pergerakan, tayar tersebut masih boleh ditampal dengan patcher. Skru sebesar jari kelengkeng melekat pada permukaan tayar.

Selesai tukar tayar, saya escort isteri saya untuk menghantar anak kami Umair ke rumah pengasuh. Walaupun agak lewat kerana sudah masuk tengah hari, isteri saya hendak biasakan Umair dengan keadaan di sana. Selesai menghantar Umair saya dan isteri pergi makan di Restoran Kembangan Paradise.

Saya pula selepas itu pergi ke pasar raya terdekat untuk mencari ‘Penghalau Nyamuk’ Ridsect tanpa menggunakan elektrik. Tetapi tidak dijumpai, kedai runcit dan 7eleven juga saya pergi tapi sama sahaja. Penat pusing mencari, saya batalkan niat dan terus balik ke pejabat. Sampai di pejabat saja dah 3pm. Hohoho.. Ini betul-betul mengular namanya..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: