Majlis Perkahwinan Pak Tam

Majlis Perkahwinan Pak Tam telah pun berlangsung di Klang, iaitu di sebelah pihak perempuan. Oleh kerana saya tidak berkesempatan untuk hadir di sebelah pihak perempuan, maka saya hanya dapat hadir untuk di sebelah pihak lelaki sahaja.

Majlis dibuat secara sederhana, jemputan yang hadir adalah di kalangan jiran-jiran dan saudara-mara terdekat. Tetamu yang hadir datang dan pergi tidak putus-putus. Senang cerita, meja dan kerusi sentiasa penuh sehingga sampai ke petang. Catering pula menggunakan khidmat Pak Anjang iaitu Azmi Catering. Hanya nasi minyak sahaja yang dimasak oleh Tok Tok.

Majlis dijalankan dengan lancar diselang-selikan karaoke berserta DJ yang dijemput khas. Tiada pelamin untuk dipertontonkan hanya makan beradab yang serba ringkas untuk disaji. Ianya tak lebih seperti Majlis Menyambut Menantu. Tiada ‘bunyi-bunyi’ yang kurang enak didengar seperti yang berlaku di sebelah pihak perempuan. Tapi agak kasihan kepada pengantin perempuan kerana saudara maranya tidak dapat menghadirkan diri. Mungkin malu untuk berhadapan dengan keluarga pihak lelaki setelah apa yang  berlaku di Klang.

Selepas selesai majlis, satu sesi bergambar khas buat pengantin dibuat secara ringkas. Siapa lagi kalau bukan saya yang menjadi Jurugambarnya. Cuma ianya tidaklah sebaik Jurugambar Sepenuh Masa. Atas alasan bajet saya hanya menjadi Jurugambar tak rasmi. Hehehe, hasilnya pun ‘Tak Rasmi’ jugak ler. Hehehe…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: