Majlis Sambutan Hari Raya PTM 2009

Majlis sambutan Hari Raya PTM diadakan di ruang legar PTM yang sempit. Jabatan saya menyediakan pelbagai jenis makanan yang telah bawa sendiri oleh wakil setiap zon masing-masing. Majlis ini juga dibuat sekali dengan majlis perpisahan untuk seorang staff PTM yang akan bertukar jabatan ke Jabatan Kewangan kerana mendapat jawatan tetap iaitu Puan Rabieatulliza atau gelarannya Ruby.

Pihak KSK PTM juga menyediakan Duit Raya kepada staff yang mempunyai anak, anak yang masih di dalam perut tidak diambil kira. Ceh!.. Selepas ucapan alu-aluan dibuat oleh Ketua Jabatan dan Ruby sempena perpisahan, kami semua mula menjamu selera dengan juadah yang pelbagai.

Kalau dahulu, ramai staff yang masih bujang. Makanan banyak mana pun, mesti akan habis. Tapi kini, hampir semua telah berkahwin. Makanan yang ada banyak tak habis. Sampai terpaksa bawa tapau dan panggil staff dari jabatan lain untuk tolong habiskan.

Memandangkan hari nie Jumaat, selepas solat Jumaat masih lagi ada makanan. Cukup murah rezeki hari ini. Sampai tak habis pun ada. Save sikit duit makan untuk hari ini. Hehehe…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: