Majlis Perkahwinan Khairill Azhar dan Sulian Haliza

Tanggal 31 Julai 2009 adalah tarikh keramat bagi kedua mempelai menjadi pasangan suami isteri yang sah. Khairill selamat melakukan akad nikah dengan hanya one shoot. Heheh.. Majlis akad nikah dilakukan di rumah pasangan pengantin perempuan di Puncak Jalil. Bapa pengantin perempuan sendiri yang menikahkan anaknya kepada Khairill.

Majlis Sanding pula dilakukan keesokan harinya. Pasangan pengantin menggunakan warna Oren sebagai tema. Pengantin lelaki diapit oleh salah seorang ex-staff PTM iaitu Azhar. Sebab diorang berdua memang kawan baik. Ramai juga tetamu yang datang dan pergi, kebanyakkan mereka datang awal tapi pengantin belum juga sampai². Apa la..

Tetamu terdiri dari keluarga saudara mara, sahabat handai, kawan lama, kawan tempat kerja dan banyak lagi yang aku sendiri tak kenal. Rakan pejabat yang datang ke majlis ini ialah Joey n family, Din n pasangan, Sharul n family, Sham n family, Jerung n Suhana, Ina n family, Aziz n wife, Saidi n family, Farhan n family, Norhasliza n family, Nazra n husband, Cd n wife, Muiz n family, Haireen n family, Megat n family, Dol n family, Niena n family, Mas Mona n family, Amad n pasangan, Zaki, Faiz, Azizi, Aie, Nazeri, Nora, Azre, Masturah, Ujang, Saiful Azrul dan saya sendiri.

Rakan pejabat yang paling awal sampai ialah Joey, tapi dia terpaksa balik awal kerana adiknya punya majlis juga berlangsung pada hari yang sama. Rakan pejabat yang paling lewat sekali datang ialah Nazeri, tapi nasib baik dia bawak hadiah besar punya. Dari jauh boleh nampak.

Petang tue pasangan pengantin ada sesi fotografi di luar. Lokasi penggambaran adalah selekoh bukit di Puncak Jalil dan rumah kedai yang baru siap. Berbagai aksi spontan dan candid yang dilakukan. Kadang-kadang kekok, kadang-kadang lawak. Apa pun, sesi fotografi terpaksa dipercepatkan kerana ada saudara mara pengantin perempuan yang hendak balik.

Majlis perkahwinan dibuat secara sederhana, tetapi agak meriah. Tahniah saya ucapkan kepada kedua-dua pasangan pengantin. Semoga bahagia hingga ke akhir hayat. Amin..

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

  1. saifulazrul
    Aug 03, 2009 @ 10:51:12

    Aik, nama saya tak dak ka? Hehehe…

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: