Jebart n Kuza Kahwin

Tanggal 14 Mac 2009, menjadi titik bersejarah bagi saudara Shahrul Izwan menjadi Raja Sehari dengan pasangannya Tengku Norliza juga kawan saya. Kedua-duanya berkerja di tempat yang sama, jabatan yang sama dan kini tinggal bersama. Heheh..

Kami rakan sepejabat bertolak ke Gambang, Pahang  sekitar jam 10am, memandangkan seorang daripada ahli konvoi baru bangun dari tidur. Apa lah, nasib baik kitorang call. Kalau tak memang tak bangun la dia. Memandangkan kawan yang sorang nie baru nak bangun, kitorang breakfast la dulu.

Setelah member yang sorang nie sampai, baru la kitorang mula bergerak ke stesen minyak Petronas, Gombak. Di sana kami mula berkonvoi dengan kereta Amad. Perjalanan terpaksa berjalan agak laju, memandangkan jarak perjalan yang agak jauh dan kesuntukan masa.

Sepanjang perjalan kami terserempak dengan konvoi kelab kereta Estima Club. Sepanjang-panjang perjalanan penuh dengan kereta Toyota Estima sahaja. Perjalanan menjadi agak lambat kerana Lorong untuk memotong telah ditakluk oleh geng-geng kereta Estima ini.

 

Setelah berjaya memotong kesemua konvoi Estima tersebut, barulah perjalan menjadi lebih laju dan lancar. Kami berhenti sebentar di Tol Gambang dan terjumpa kereta Dr yang sedang berehat. Semasa berehat di Tol Gambang, kami ternampak sebuah kereta Perodua Kancil yang tersadai di tepi jalan akibat kemalangan jalan raya. Isaf sekejap waktu itu..

Kami teruskan perjalanan ke rumah saudara Shahrul Izwan dan kami tiba lebih awal daripada pengantin. Setelah sampai kami makan terlebih dahulu, sambil berbual dan menunggu pengantin yang tidak kunjung tiba. Agak lama juga pengantin nie nak sampai, jam 2.30pm baru lah pengantin nak muncul.

Setelah pengantin duduk di atas pelamin, saya ambil sedikit kesempatan untuk tangkap gambar apa yang patut. Pengantin mula makan beradab bersama keluarga pengantin belah perempuan dan seterusnya sesi bergambar di bilik pengantin. Wow, pengantin perempuan malu-malu la pulak. Heheh..

Setelah majlis selesai, barulah kami mula balik ke KL. Semasa dalam perjalanan ke KL, hujan turun dengan lebatnya. Sepanjang perjalanan ada sahaja kemalangan di sepanjang jalan. Alhamdulillah, kami selamat tiba di KL agak lewat petang. Saya pulak mula balik ke rumah sekitar jam 8.30pm.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: