Canon Lens Hood & Hoya Pro1D CPL

Pada hari Rabu (11 Mac 2009) yang lepas, saya pergi ke kedai gambar untuk membeli tripod. Kalau ikut plan memang nak beli tripod idaman, Manfrotto 190CXPRO4. Tapi apakan daya, stok habis terpaksa la beli benda lain sebab tak mau pulang dengan tangan kosong.

Kedai pertama yang saya pergi ialah Foto Selangor. Tapi tiada stok dan perlu buat special order, kalau ada pun 3rd party. Tak main la 3rd party nie. So, lepas tue cari ICS. Pusing punya pusing baru la jumpa, susah jugak nak cari kedai nie. Sebab kedai nie agak tersorok sedikit.

Last sekali baru la jumpa, rupanya kat depan Bank Simpanan Nasional (BSN). Baru la jumpa barang yang dicari, Canon EW-78D dan Hoya Pro1D CPL (72mm). Kebetulan memang 2 barang tersebut ada dijual kat kedai ICS tue. Beli terus tanpa banyak citer, jurujual kedai tersebut Desmond memang friendly orangnya. Special price diberi jauh lebih murah dari Foto Selangor.

Sedikit tunjuk ajar dan ilmu baru ditunjuk oleh Desmond, memang orang nie tak kedekut ilmu.

Selesai jer urusan jual beli saya pun balik. Tapi terpaksa tunggu dalam 1 jam setengah. Sebab kat luar hujan dah turun dengan lebatnya. Huhuhu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: